Frågor och svar

Domare

blank
Vem kontaktar jag om något inte stämmer med min ersättning?

Det är föreningarna som sköter alla utbetalningar till domare. I Cleverservice skapas de underlag som de behöver för att göra det på en smart och enkelt sätt. Det är alltså klubben som du dömt i som du ska prata med. Kontaktuppgifter hittar du under fliken Lagledare på din startsida i Cleverservice.

Varför kan jag inte ansöka till vissa matcher?

Om du saknar möjlighet att ansöka till vissa matcher, beror det på att du inte har fått rättighet att göra det.

Jag har glömt mitt lösenord - hur får jag ett nytt?

Gå till inloggningssidan, www.cleverservice.se. Välj Glömt lösenord och skriv in din epostadress. Klicka därefter på Skicka nytt lösenord med e-post. 
Inom kort får du då ett mail med inloggningsuppgifter. Ibland kan mailet hamna i skräppost, så titta efter där om det inte dyker upp.

Ekonomi

Blank
Jag ska betala ut en ersättning för resor till en person. Kan jag göra det i Cleverservice?

Ja, absolut! Stå i Utbetalningar och välj Lägg till ny utbetalning. Här anger du till vem den ska ske, samt i text vad som avses. Tänk också på att välja rätt konto, så att kontrolluppgiften till denna person blir korrekt. OBS! Till en manuell utbetalning får du inget förslag på skatteavdrag, om personen lagt in det, utan även det måste göras manuellt.

Vi har många matcher som godkänts, vilket gör att det ligger många utbetalningar att kontera. Måste jag in på varje utbetalning för att göra det?

Nej, markera de utbetalningar som du vill kontera. Välj Massuppdatera utbetalningar. Alla de utbetalningar som du valt syns då i samma vy och det går snabbt att uppdatera dem. Välj spara när du är klar. Du kommer då tillbaka till Utbetalningsvyn och kan skapa en bankfil.

Vår förening är inte registrerad för att betala skatt - hur gör jag för de domare som vill ha skatteavdrag och där det finns föreslaget i Cleverservice?

Som förening är man inte skyldig att betala skatt, om personen i fråga får en ersättning som för ett kalenderår understiger 1/2 prisbasbelopp. I Cleverservice kan du enkelt välja att inte hantera det skatteavdrag som domarna lagt in. Välj Redigera för att komma till klubbens grunduppgifter i Cleverservice och klicka i rutan för Inget skatteavdrag. När matcher godkänns, framgår det i det mail som domaren får att klubben valt att inte göra skatteavdrag.

En lagledare har godkänt en match, men glömt att lägga in reseersättning till en domare. Kan jag rätta till det?

Ja, gå till Utbetalningar och välj Redigera på raden som ska justeras. Välj Lägg till ytterligare alternativ och registrera det som missats. Spara och ersättningen är korrigerad.

Tillsättning/hantera matcher

Blank
Vår match har fått en ny starttid. När jag lägger in det i Cleverservice och sparar, får domarna meddelande om förändringen?

Ja, förutsatt att status för matchen är Tillsatt. För alla ändringar som sparas går det ut ett mail till de domare som är tillsatta. Kom ihåg att om ändringen görs dagen innan, kan det sms som domarna får som påminnelse redan ha skickats ut. För matcher som importerats från Svenska Ishockeyförbundets TSM sker en automatisk uppdatering inom en timme efter det att matchen ändrats i TSM.

Jag har godkänt en match, men missat att lägga in reseersättning till domaren - kan jag ändra detta?

Nej, är matchen godkänd kan ändringar bara göras av kansli/ekonomi. Kontakta dem, så går det att reglera.

Jag har lagt in en ny domare, men domaren finns inte i listan över valbara personer?

En domare kan inte väljas in till en match, förrän den fått rätt roll som styr vilka matcher som domaren får döma. Den person som ansvarar för domarna i ditt distrikt/klubb måste först göra det.

Hur lägger jag till en ny domare?

Välj Domare och Lägg till domare. Ange domarens personnummer i rutan och fyll i formuläret med de uppgifter du har. OBS! Epostadress samt för- och efternamn måste anges. Ett välkomstmail skickas då med automatik till domaren, med uppgifter om hur personen loggar in.

Teknik

Blank
Hur ofta säkerhetsuppdateras sidan?

Så fort det kommer en säkerhetsuppdatering, alltså vanligtvis en gång i veckan.

Hur sker backup?

Utöver den backup som görs av Glesys, där servern ligger görs även en extern backup av databasen var fjärde timme, varje dag.

Hur är systemet byggt?

Cleverservice är byggt med Drupal som grund och egenskrivna moduler som följer Drupals standard.

Är Drupal säkert?

Drupal ett av de allra säkraste CMS systemet som finns, tack vare duktiga och erfarna utvecklare med god säkerhetskompetens. Fördelen med Drupal är att när det väl upptäckts ett säkerhetshål, så brukar de åtgärdas omgående eftersom det finns en välfungerande säkerhetsgrupp med rutiner för att hantera säkerhetsproblem. Drupal är utvecklats med ett tydligt fokus på säkerhet och har haft avsevärt mindre säkerhetsproblem än flera av de konkurrerande CMS lösningar på marknaden. Drupal används av t ex Vita Huset, dagenssamhalle.se Kammarkollegiet, Sony Music Entertainment, warnerbrosrecords, naturskyddsforeningen.se, viasat.se, tv3.se, Moderaterna mfl.

Hur vet jag att mina uppgifter är säkra i Cleverservice?

Cleverservice har SSL (Secure Sockets Layer). Det är den standard av säkerhetsteknologi som används för upprättande av en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webläsare förblir privat och krypterad. SSL är en branschstandard och används av miljontals webbplatser för att kunna skydda deras transaktioner med kunder online.

Följ oss gärna!    

© Cleverec AB, Örnsköldsvik